هیچکس دوست ندارد صبحهای دوشنبه با احساس ناخوشایند از خواب بیدار شود. اما متأسفانه برای بسیاری از ما، هدف اصلی فقط این است که از شغلمان متنفر نباشیم. اما آیا نباید به دنبال شرایط بهتری باشیم؟ شاید اگر بدانیم چه زمانی باید شغل خود را ترک کنیم و به دنبال فرصتهای جدید باشیم، بتوانیم دنیای کاری بهتری را تجربه کنیم.
این کار آسان نیست. شغل، همیشه روزهای خوب و بد دارد. ولی چه زمانی باید به این نتیجه برسیم که ادامهی کار در یک محیط خاص به نفع ما نیست؟
در اینجا ۹ نشانه را بررسی میکنیم که میتواند نشان دهد زمان تغییر فرا رسیده است:
۱. بیشتر اوقات از شرایط ناراضی هستید
اگر خودتان را میبینید که ۲ تا ۳ بار در هفته شکایت میکنید و با همکارانتان درباره مشکلات محیط کار صحبت میکنید، شاید وقت آن رسیده باشد که به دنبال تغییر باشید. این نارضایتی مداوم میتواند نشان دهندهی وجود مشکلات عمیقتری باشد که با تغییر شغل قابل حل است.
۲. احساس بیتفاوتی دارید
وقتی به نقطهای میرسید که دیگر حتی انرژی برای ناراحت بودن ندارید و به نوعی بیتفاوت میشوید، این میتواند علامتی باشد که شغل فعلیتان دیگر آن هیجان و انگیزه لازم را به شما نمیدهد و شاید جای دیگری بتوانید رشد بهتری داشته باشید.
۳. احساسات مثبت کمرنگ شدهاند
هیچکس انتظار ندارد که هر روز با انرژی و هیجان به سر کار برود، اما اگر دیگر هیچ احساسی از رضایت، خوشحالی یا افتخار نسبت به کارتان ندارید و فقط احساسات منفی مثل خستگی و نا امیدی دارید، شاید نیاز باشد به گزینههای دیگر فکر کنید.
۴. تمامی راهها را امتحان کردهاید
گاهی اوقات مشکلات را میتوان با یک گفتگوی صادقانه حل کرد. اگر سعی کردهاید با همکاران یا مدیرتان صحبت کنید و هیچ تغییری رخ نداده است، شاید وقت آن باشد که به این نتیجه برسید که این مشکل پایدار است و باید به فکر تغییر باشید.
۵. احساس بیاعتمادی
اعتماد، یکی از اصول کلیدی در هر محیط کاری است. اگر حس میکنید نمیتوانید به همکاران، مدیران یا حتی به کل سیستم اعتماد کنید، شاید بهتر باشد جایی کار کنید که به افراد آن اعتماد دارید.
۶. یادگیری به صفر رسیده است
وقتی در شغلی دیگر هیچ چالشی برای شما وجود ندارد و احساس میکنید هیچ چیز جدیدی یاد نمیگیرید، این میتواند نشانهای باشد که وقت تغییر فرا رسیده است. رشد و یادگیری از مهمترین عوامل رضایت شغلی هستند.
۷. احساس میکنید از شما سوء استفاده میشود
اگر دائما مسئولیتهای دیگران به عهدهی شما گذاشته میشود و از شما توقع دارند کارهای اضافی انجام دهید بدون اینکه به درستی برای آن ارزش قائل شوند، شاید نیاز باشد به دنبال محیطی باشید که تلاشهایتان بیشتر قدر دانسته شود.
۸. از کارتان قدردانی نمیشود
هیچکس دوست ندارد بیش از حد کار کند و در عوض قدردانی نشود. اگر احساس میکنید که تلاشهایتان دیده نمیشود و مورد قدردانی قرار نمیگیرد، شاید وقت آن باشد که به دنبال محیط کاری بگردید که ارزش کارتان را بداند.
۹. ذهن شما در جای دیگری است
اگر دائم احساس میکنید که ذهنتان جای دیگری است و علاقهی چندانی به کارتان ندارید، این میتواند نشانهای باشد که شما در شغل فعلیتان دیگر انگیزهای ندارید و باید به دنبال فرصتهای جدید یا حتی شغلی پارهوقت باشید.
همه اینها را گفتم که بدانیم برای یک شروع دوباره هرگز دیر نیست. قطعا در شرایطی که پیدا کردن کار در کانادا برای بسیاری از ما یک مسیر بسیار سخت و طولانی و گاهی نا امیدکننده است، حفظ شغل فعلی در الویت قرار دارد. ولی به یاد داشته باشیم که با در اختیار داشتن ابزارهای آنلاین و هوش مصنوعی، حداقل میتوانیم در کنار شغل فعلی، یک کار جانبی هم که به آن علاقه داریم را شروع کنیم.
قطعا من هرگز پیشنهاد نمیکنم قبل از طراحی یک نقشه راه هوشمندانه، ناگهان شغل فعلی خودمان را ترک کنیم. ولی در گوشه ذهنمان به این موضوع فکر کنیم که اگر امروز یک مسیر دیگر را طراحی نکنیم، شاید دیگر هرگز فرصت آن برای ما پیش نیاید.
موفق باشید،
محمود از تورنتو💐